EKOenergija za vašu kompaniju

Map of world highlighting the countries in which EKOenergy is available
Kompanije koje posluju na evropskom tržištu mogu da biraju koji će proizvod električne energije kupiti. Evropski zakoni služe kao osnova ovome, te veliki broj organizacija i standard stimulišu kompanije da iskoriste ovu mogućnost izbora kako bi prešle na zelenu električnu energiu. Pogledati primer CDP Technical notes on the Accounting of Scope 2 emissions (CDP tehničke napomene o računovodstvu Scope 2 emisije).

Pored toga, mreža evropskih NVO za zaštitu životne sredine je postigla dogovor o zajedničkoj ekološkoj oznaci za električnu energiju: EKOenergija. EKOenergija je spremna da vam pomogne u komunikaciju vaših potreba za kupovinom električne energije, kao i da vam ukaže na to kako vaša kupovina doprinosi promenama.

Želimo da napomenemo da su potrošači EKOenergije slobodni da komuniciraju o svojoj kupovini. Korisnicima nije potreban ugovor sa EKOenergijom u cilju korišćenja logotipa i imena. Međutim, mreža EKOenergija će razviti kodeks po kome će biti utvrđena pravila korišćenja logotipa. Ukoliko imate nedoumice ili pitanja, kontaktirajte Sekretarijat EKOenergije.